Jump to content


Can´t colonize orion


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

ffgame #1 Posted 28 August 2016 - 07:27 PM

    Ensign

  • Players
  • 1
  • Member since:
    08-26-2016

I beat the guardian and receive the technologies, but when i came with my colony ship the icon to colonize is grayed out and says the action is not currently available.

 

So, why i can´t colonize orion?  



Spud_Dastardly #2 Posted 29 August 2016 - 12:14 AM

    Rear Admiral

  • Players
  • 634
  • Member since:
    07-15-2016
On occasion I have run into a situation where you move a colony ship to a planet and the colonize button is greyed out.  You have to deselect the colony ship and click it again, and the option should be available. It's a bug. If that doesn't work then I don't know what your issue is.  I run into the same thing with space factories with the build command.  

Get 5X - The Ultimate Balance Mod on Steam or on Nexus Mods!

 


trbeier #3 Posted 29 August 2016 - 01:50 PM

    Captain

  • Players
  • 255
  • Member since:
    02-27-2016
I don't know if it is still doing it, but I had the same problem with a previous EA.  The problem was that I had an alliance with the neighboring system.  Because I was in his territory I couldn't colonize in it.  Someone here suggested I declare war on them, to break the treaties, and then colonize it.  It worked.
“Impossible is not a word. It's just a reason for someone not to try.”
- Kutless

PollotheDestroyer #4 Posted 29 August 2016 - 06:10 PM

    Player Experience Specialist

  • Administrator
  • 598
  • Member since:
    01-28-2012

View Postffgame, on 28 August 2016 - 11:27 AM, said:

I beat the guardian and receive the technologies, but when i came with my colony ship the icon to colonize is grayed out and says the action is not currently available.

 

So, why i can´t colonize orion?  

 

Are you still having issues? 

Exxcelerant #5 Posted 01 September 2016 - 08:20 AM

    Lieutenant

  • Players
  • 91
  • Member since:
    05-09-2016
You dont have to declare war to break treaties -- just do so from the diplomacy screen for the race in question.  There is a 'repeal treaties' button, go there and repeal the non-colonize agreement.  Of course if they are choosing to refuse to meet with you, then declaring war is your only option -- unless you have non-aggression pact with them.  If non-aggression is in play and they're ignoring you, your only option is to wait until they're talking again.  And hope they don't colonize Orion while you're waiting.

darnoldd #6 Posted 15 October 2017 - 10:28 PM

    Ensign

  • Players
  • 2
  • Member since:
    10-10-2011
This works: Park a colony ship in orbit, then click on the planet itself. The Colonize option will be available in the lower left corner of the screen.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users